Жена под карантина открита в Бюро по труда

27.Октомври.2020 /Вторник/ 12:33:12, 188 прочитания, 0 коментара

При извършени проверки вчера са установени мъж и жена, които нарушили наложената им карантина и не пребивавали в домовете си. Полицейски служители от РУ- Нови пазар получили сигнал, че 22-годишна жена от село Памукчии поставена под карантина, я нарушава. Извършили проверка на адреса й и установили, че я няма. При допълнително направената справка станало ясно, че посетила Бюрото по труда в Нови пазар. По случая е започната проверка.

И 31-годишен мъж, също поставен под задължителна от РЗИ карантина, не бил установен на адреса си. Установено било, че мъжът е в хранителен магазин в града. Работата по образуваната проверка продължава, съобщават от пресцентъра на полицията.Източник: 6 ТВ
Шумен:
10.Март.2017 /Петък/ 10:46:14
Източник: 6ТВ
Двама представители на спортния  карате клуб  „Киокушин-Шумен”ще играят на големи състезания през март. Любомира Николова тръгва за Германия. В Берлин тя ще се опита да вземе своята трета европейска титла при девойките старша възраст в категория до 60 кг. Тя беше първа на шампионатите на стария континент в Естония и миналата година в Германия. За Любомира това ще бъде последното международно участие в тази възраст и тя е амбицирана да покаже отново, че е най-добрата. Подготовката на каратистката от Нови пазар премина в клубната зала в Шумен, тъй като националите не бяха събирани за централизирана подготовка.
Интересно е, че Димитър Димитров е неин личен треньор, но ще тръгне в съвсем друга посока. Той е в състава на националния отбор на България, който ще вземе участие в Световната купа в Токио. По тази причина в последно време беше на лагери във Варна и 
София. Неговата категория е 75 кг.
На една от последните тренировки преди големите битки Любомира Николова и Димитър Димитров говориха специално за 6tv.bg.
Още
Шумен:
28.Март.2017 /Вторник/ 14:30:07
Източник: 6ТВ
Вчера започна градежът на паметника на легендарния шуменски пилот Валерий Великов. Той е позициониран вдясно от входа на парка Кьошковете. Сутринта на мястото бяха представители на строителния надзор, на проектантите и авторът доц. Младен Младенов. В края на миналата седмица председателят на АСК „Стари столици” Петър Минчев получи от община Шумен папката с всички необходими документи за строителството.
Бригада от каспичанската фирма „Керамик Техно Сървис”, която и друг път е помагала на деятелите на автомобилния спорт в Шумен, започна работа по основите на паметника. Очаква се постаментът да бъде готов до петък, а в събота и неделя да започне монтажът на елементите от специална стомана с гравираното стилизирано лице на пилота. Във фирма „ЛифтКом” бе изработена програмата за лазерната „резачка”, с която ще се дълбае стоманата. Направена е и проба.
Организаторите на мемориала „В. Великов” предвиждат, ако всичко е наред и времето е благосклонно, откриването да стане в петък, 7-ми април. Това ще рече, ден преди деня за официалните тренировки на 18-ото издание на състезанието по планинско изкачване, чийто старт е вляво от паметника.
Идеята да бъде почетен по този начин обичаният от всички и отишъл си тъй рано, през 1991-ва година, Вальо Великов, е на братята Живко и Здравко Николови. Живко и вчера беше при строителите и макар никак да не обича да се афишира, даде специално интервю за 6tv.bg.
Още
Шумен:
16.Октомври.2020 /Петък/ 19:43:25
Източник: 6 ТВ

Шумен ще посрещне участниците в ретро рали „Златни пясъци“ в събота. Очаква се около 12:30 часа автомобилите да се подредят по бул. „Славянски“, в участъка между ДКТ „Васил Друмев“ и Община Шумен. Около 13:30 часа пред сградата на общинската администрация пилотите ще демонстрират майсторско кормуване по трасе с препятствия.

От центъра на града автомобилите ще се изтеглят към парк „Кьошковете“, където им предстои да изминат трасето от пивоварната „Шуменско пиво“ до паметника „Създатели на българската държава“. След приключването екипажите ще потеглят към село Вехтово, като ще се движат с не повече от 50 км/ч, съгласно Правилника за движение по пътищата.

Във връзка с преминаването на ретро автомобилите през Шумен се въвежда временна промяна в движението на моторни превозни средства в централната част на града.

От 12:00 до 14:30 часа в събота, 17 октомври, се спира движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ – от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“. Също в събота, за времето от 7:00 до 14:00 часа, паркингът пред сградата на Община Шумен в частта от Военния клуб до ДКТ „Васил Друмев“ трябва да бъде освободен от автомобили.

 

Още
Шумен:
25.Септември.2020 /Петък/ 19:42:19
Източник: 6 ТВ


Планираното прекъсване на електрозахранването на двете ВиК-дружества в Добрич и в Шумен ще бъдe отменено, ако те изплатят задълженията си в пълен раземр. Това съобщават до медиите от компанията в петък. Оттам разчитат на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да покрие в срок борча за консумирана електроенергия в размер на 10,5 млн. лева чрез „Български ВиК холдинг“.

Обявеното планирано прекъсване на електрозахранването от 29 септември е крайна мярка, която ще се предприеме с единствената цел да се ограничи натрупване на още по-големи дължими суми, както и да се защити интересът на всички останали редовни клиенти, съобщават от Енерго Про.
От дружеството уточняват, че през годините са правили многократни компромиси за запазването на добрия тон и взаимоотношения. "Ръководството на електроснабдителното дружество силно се надява този път, след намесата на принципала МРРБ, проблемът с изплащането на натрупаните дългове да бъде разрешен, за да може да продължи нормално да изпълнява своите оперативни дейности съгласно лицензионните си задължения", пише в прессъобщението.

От ВиК-Шумен готвят свикване на общо събрание на съдружниците на  2 октомври, където да се вземе решение за теглене на заем. Междувременно сесията в Шумен вече реши представителят на Община Шумен в общото събрание да гласува против. Съветниците бяха недоволни, че представител на водното дружество не е дошъл да обясни за колко време и защо са натрупани огромните дългове.

Още